top of page

Suomussalmi 1941


Tämä ollut tähän mennessä rakennetuista töistäni iso töisin dioraama. Ei kooltaa vaan eniten joutunut muokkaamaan varsinkin figuja. Törmäsin SA-kuvissa pariin hienoon otokseen jotka sitten päätin yrittää mallintaa. Toisessa kuva kuvassa on menossa aseiden huolto ja tausta näkyy myös toisen kuvan panssarivaunun piipunvaihto. Kuvat löytyvät täältä. Moottoripyörän puolella oli vielä asennoissa oli paljon parantamisen varaa ja meni eka yrityksen piikkiin. Mutta muuten kyllä paljon yritin saada samaa tunnelmaa ja suht samat asennot. Panssarivaunun puolella pyrin vielä enempi panostamaan asentojen oikeelisuuteen. figujen muokkaus söikin sitten paljon aikaa, kun hiukset ja asennot on muokattu green stuffista. Tässäkin tuli pieniä asioita jotka tekisin toisin. seuraavan kerran kun figujen asentoja näin paljon muokkaa, niin teen ne osissa. Nyt muokkasin eka kokonaiseksi jonka jälkee rupesin työstämään niitä. Joidenkin asentojen johdossa työsketely oli erittäin rasittavaa. Kun osissa olisi tehnyt jälkikin olisi ollut parempaa. kalusto itsessään on pikkaisen väärää esim moottirpyörä on DKW NZ 250 eikä DKW NZ 350 kuin diossa. lisäksi panzer II on pikkaisen erilainen kuin diossa. Tähänkin olin tilannut että olisi voinut viimeistellä Panzer II juuri sellaiseksi kuin kuvassa…mutta odottaa edelleen lähetystä saapuvaksi. Joten menköön tämä tälleen. Detaileja kanssa lisäilin paljon joita ei kuvissa kunnolla näy, kun monet esineet maastoutuvat ympäristöön. On kiikaria puussa. mustikoita pakissa, lapio jne… Moottiripyörän paremmat kuvatpienoismalli.netissä. Tähänkin laittelin paljon itseväsättyjä osia. Tämä oli kohta viisisuotisen mallailu uran omasta mielestä mielenkiintoisin tekele. Paljon joutu tutkimaan ja perehtymään asioihin. Ei jää viimeiseksi valokuvaan perustuvaan työhön. Tosin tämän jälkeen voisi tehdä jonkin pienen aivot vapaalle projektin. koko rakennusprojekti vaihe vaiheelta löytyy täältä.

Tämä työ on nähtävissä Kuopion sotaveteraani museossa.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page